Na de zomer vindt er groot onderhoud plaats aan de Harderwijkerweg in Dieren. Het gaat om het deel vanaf de Imboslaan tot en met de Prinses Beatrixstraat. Namens de gemeente Rheden is ons bureau betrokken bij de voorbereiding van deze werkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?

Bij het groot onderhoud aan de straat vervangen we stenen en tegels. De bovenste lagen van het asfalt worden ook vervangen, de onderste lagen en de fundering van de rijbaan blijven liggen. Ook worden er maatregelen genomen om de weg aan te passen aan het huidige verkeersaanbod. Zo verruimen we bijvoorbeeld het kruispunt van de Imboslaan/Harderwijkerweg om de vrachtwagens meer ruimte te geven bij het nemen van de bocht en voegen we een aantal plateaus toe.

Op een aantal plekken vervangen we de leidingen van de huisaansluitingen op het riool. Het hoofdriool wordt vanaf de Bazelstraat tot aan de Prinses Margrietlaan gerenoveerd. Deze werkzaamheden worden van binnenuit uitgevoerd, er is geen grondwerk voor nodig .

Hoe ziet de Harderwijkerweg er straks uit?

Het ontwerp voor de Harderwijkerweg is te bekijken via deze link

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

Het voornemen is om voor de zomer 2022 een aannemer te selecteren die de werkzaamheden gaat uitvoeren. De werkzaamheden starten na de zomervakantie.

Wat merkt u van de werkzaamheden ?

Werkzaamheden geven altijd overlast. Hier kunnen we niets aan veranderen. We kunnen de werkzaamheden wel zo organiseren dat de overlast zo klein mogelijk is. Dit doen we o.a.  door het werk in kleine werkvakken uit te voeren, zodat de periode dat uw woning minder bereikbaar is zo kort mogelijk is.

Voor de start van de werkzaamheden worden omwonenden nader geïnformeerd over wat er gaat gebeuren.

Vragen of ideeën?

Vragen of ideeën horen wij graag. Via het formulier op deze site kunt u uw aandachtspunt of idee doorgeven. U kunt ook mailen naar projectleider Bart de Jong via b.de.jong@eversadviesburo.nl. Reageren kan tot en met woensdag 16 maart 2022.